További tévhiedelmek eloszlatása a műanyag ablak kapcsán


Egy korábbi írásban, ami nem ezen a weboldalon jelent meg, arról volt szó, hogy vannak mítoszok a műanyag ablakról, ám ezek már nem az igazságon alapulnak. Ezek természetesen tévképzetek, amelyek valamiért elterjedtek az emberek között és károsak, hiszen lehet sokakat megakadályoznak egy jó nyílászáró beszerzésében.

Ebben a bejegyzésben ismételten a műanyag ablak mellett kell kiállni és újra előtérbe kerül néhány tévhit erről a csodás gyártmányról, amelyet fontos megismerni, mint ahogy az ezzel szembenálló igazságot is.

Elképzelhető, hogy van olyan ember, aki azt sérelmezi, hogy a műanyag ablak csupán fehér színben érhető el, így pedig nincs nagy színválaszték, ami a stílust tudná befolyásolni. Az egyik dolog az, hogy a legtöbb ember a fehéret választja stílus vagy preferencia miatt, a másik pedig az, hogy nincs több lehetőség. Az igazság az, hogy már számos vállalkozásnak van széles színpalettája a műanyag ablakhoz, amelyet az otthonában vagy a választott helyiségében telepíthet. Tehát több színben is elérhető már ez a gyártmány, így ideje elfelejteni ezt a mítoszt.

Egy másik tévhit a műanyag ablak kapcsán, amely a mélyen gyökerezik a kollektív elmében, és persze alaptalan, az az, hogy ez a gyártmány gyúlékony. Nemcsak, hogy nem igaz, hanem speciális kezeléseket is tartalmaznak ezek a nyílászárók, amelyek garantálják a magas hőmérsékletekkel szembeni nagyobb ellenállást.

Egyes elosztóközpontokban a méretre szabott műanyag ablakok elérhetősége alacsonyabb, éppen az alacsony jövedelmezőség miatt, ezért többen azt hiszik, hogy ezek csak szabványos méretben érhetőek el. Ez viszont számos más gyártónál vagy forgalmazónál már nem így van, és már többféle méretben lehet hozzájutni ezekhez a gyártmányokhoz.

Végül pedig azt a tévhitet vizsgáljuk, miszerint ez a termék szennyező és káros lehet az egészségre.

A PVC-nek a terek környezeti egészségére gyakorolt ​​állítólagos hatásáról a legfurcsább elméletek léteznek. Pedig nem használnak rákkeltő összetevőket, és természetesen nem is egészségtelenek az otthon számára. Ellenkezőleg. Minden minőségellenőrzésnek megfelelnek.