További szőnyeg típusok méret szerint


A szőnyeg családfa utolsó kategóriája méret szerint haladva a nagy és extra kiszerelés. Ha már ismerjük a futószőnyeget és az összekötő szőnyeget, tisztában vagyunk a falvédő szerepével és jelentőségével, s azt is tudjuk, hova érdemes kis-és középméretben választani, akkor nincs más hátra, mint a nagyobb méretekkel is megismerkedni.

Ezek nem feltétlen csak az óriás terekbe valók, a hatalmas villákba és kastélyokba. Persze, ott szinte alapvető impozáns és teret emelő jelenlétük is van, de most a hétköznapi otthonokról beszélünk. Egy hétköznapi otthonban is vannak nagyobb terek, már akár egy 40-50 nm-es lakásban is van szerepe egy nagyobb méretű szőnyegnek.

De akár a stúdiólakásokban is, ahol egy nagy térben helyezkedik el a fürdőszobán kívül minden más. A konyha és az étkező egy légtérben van a hálóval, ami egyben jelenti a nappalit is. Ez lehet akár összesen 30 nm-es is, már ide is lehet értelme nagyobb méretű kiszerelést választani. Nem beszélve akár az olyan terekről, aminek lehet, hogy a bútorokon felül maradó helye nem túl nagy, mégis szeretnék, hogy a bútorok alatt is ott legyen a „talajtakaró”.

Mert nem szeretik, ha lelóg onnan a bútor, különösen kellemetlen, ha egy fotel illeg-billeg, mert a szőnyeg peremén helyezkedik el. Hálószobákban is alkalmas a nagyobb méret, hogy akár a franciaágy alatt és két oldalán is ott van, így nem kell külön lelépő az ágy két oldalára, vagy végébe, az egész alatt elterül a nagyméretű példány.

A szonyegtextil.hu oldalán számos választékkal és stílussal, színnel is találkozhatunk nagy és extra méretek között is, érdemes körülnézni, mert kifejezetten szép darabok vannak az oldalon! A Pierre Cardin kínálatát az oldalon mindenképp érdemes megtekinteni, nagyon stílusos darabok!