Reggeli alternatívák és étrend kiegészítők


Manapság olyan egészségtelenül élünk… ezt rengetegen hangoztatják az interneten, a tv-ben, a nagypapám a rádióban is ezt hallja. De vajon hogyan tehetünk ez ellen? Hogyan tegyünk az elhízás ellen, hogyan találjuk meg azt a mozgásformát, mely ideális számunkra?

Egy ideje azon gondolkodtam, hogy vajon milyen módszerekkel tehetném picit egészségesebbé az életmódomat, picit fittebbé a testemet, miképp változtathatnék az étkezési szokásaimon? Végül egy-két vitamintabletta, étrend kiegészítő, és pár új élelmiszer bevonásával kezdtem az életmódváltást, valamint napi 15 000 lépéssel.
Nem vagyok túlzottan elhízva, de rendelkezem egy kis túlsúllyal, és a túl sok fehérjefogyasztás révén egy kicsit elsavasodtam. Ezt akkor vettem észre magamon, amikor valamiért kicsit erőltetettebb tempóban kellett lesétálnom a vonathoz: komoly zsibbadó fájdalom jött rám, úgy éreztem, hogy mindkét lábszáram megfeszül, mintha az inaimat húzná valami. Nem is a vádlim fájt, hanem a sípcsontom, ami furán hangzik, de így volt. Akkor kezdtem Magnézium kapszulákat szedni, amitől rövid időn belül helyreállt a dolog. Emellett nagyobb hangsúlyt fektettem a különféle zöldségek és gyümölcsök bevitelére is. Elkezdtem a szénsavas üdítőket gyógyteákra cserélni. Rövidesen úgy éreztem, hogy kezdett feltöltődni a szervezetem. Később tartottam egy léböjtöt, mely kifejezetten arról szólt, hogy kizárólag rostos táplálékot vettem magamhoz, többnyire folyadék formájában.
A reggelimet azóta igyekszem rostos, tápláló reggelikkel indítani, mint például egy zabkásával, chia pudinggal stb.