Pólónyomás technikái


Az egyedi póló készítésnek is több módszere van. Ráadásul nem csak a gépekben van különbség, hanem egy színes pólónyomás is különbözik egy fehér darabtól. Ugyanis mindenképpen szükség van egy fehér felületre, ahhoz, hogy a nyomtatni való kép színe szépen mutassanak a ruhadarabon is.

A direkt textilnyomtatás egy digitális tintasugaras nyomtató, ami a póló anyagára nyomtat közvetlenül. A minta majdnem hogy kézzel nem is érezhető. Viszont az aranyos, ezüstös színek nem megvalósíthatóak ezzel a rendszerrel.

Nagyobb mennyiségű egyedi póló rendelése esetén nem túl szerencsés ez a technika, ilyenkor inkább a szitanyomás módszere a kézenfekvő. Egy nagyon apró lukú, finom anyagon keresztül kerül a festékanyag a pólóra. Sajnos hátrányára szól, hogy bonyolultabb, színátmenetes képek nyomására nem képes, ellenben az arany és ezüstszínek megvalósíthatóak.

A digitális transzfernyomás, azaz a matrica is tartalmaz előnyöket és hátrányokat is az egyedi pólók terén. Sajnos kicsit kényes a mosása, viszont egészen olcsó megoldás, és a színek száma sincs megszabva.

A Flex és Flock kocka lehetőségével szokták készíteni főként a mezeket és azok számozását. Valójában nem is nyomtatás történik, hanem hő segítségével rápréselik az anyagra a számot.