Pirosíts az arcformádnak megfelelően!


Összesen 8 különféle arcformát különíthetünk el, mindegyik esetében ugyan az a cél: törekedjünk a kiszögellések tompítására, és emeljük ki azt, ami szép! Az ideális arcforma az ovális, így minden más arcforma esetében arra törekszenek a sminkesek, hogy ehhez viszonyítva keskenyítsék vagy épp szélesítsék optikailag az arcot a pirosító használatával.
Az ovális arcforma esetében egyszerűen csak húzunk az arccsont közepétől egy csíkot a a szemöldök vége irányába. A szemöldök felé már elhalványítjuk a pirosítót. A kerek arc esetében keskenyíteni szeretnénk a gömbölydedséget, ezért a pirosítót meredek vonalban húzzuk fel. Ez optikailag azt a látszatot eredményezi, hogy az arc ovális. A kocka alakú arc esetében lágyítani akarunk a vonalakon, ezért nem csíkban visszük fel a pirosítót, hanem körkörös mozdulatokkal az orca közepétől a fül teteje felé. A hosszúkás arc esetében az arccsont kiemelése a cél, hogy kissé teltebbnek látszódjon az arcunk. Itt nem kell felfelé ívelnie a vonalnak, szó szerint egyenes vonalat húzunk az orca közepétől a fülcimpa irányába. A téglalap formájú arc esetében egyszerre szeretnénk lágyítani az arc szögletességét és teltebbé tenni azt, így körkörös mozdulatokat teszünk az orca közepétől egyenesen a fülcimpa irányába. A szív formájú arc esetében a homlok a legszélesebb pont, az áll pedig keskeny, szinte hegyes. Itt az arccsontot háromszög formában szívezzük, azaz az orca közepén csak egészen vékony vonalat húzunk, majd a fülcimpák felé egyre szélesebb ecsetvonásokkal színezünk. A háromszög alakú arc a fordított szívecske, azaz az állcsont a legszélesebb pontja az arcnak, a homlok pedig keskeny. Ilyenkor erőteljesebben hangsúlyozzuk az arccsontot, és lefele ívelő mozdulattal, vékony vonallal dolgozunk. A gyémánt alakú arc esetében az arccsont a legszélesebb pont, így azt kell tompítanunk. Ezt legegyszerűbben matt pirosítóval érhetjük el, ugyan úgy érdemes festeni, mint az ovális arc esetében.
A tökéletes végeredményhez azonban nem csak az kell, hogy megfelelő ívben vigyük fel a pirosítót, az is kell, hogy megfelelő színt válasszunk, mely üdítő hatással lesz az arcunkra nézve, nem túl sötét, vagy élénk. Használjunk highlighter azokon a részeken, amiket ki akarunk emelni.