Mit tud egy Gorenje főzőlap?


A konyha-felújítás vagy -építés megannyi feladattal jár és teherrel jár. Azon túl, hogy mi hova kerüljön, ha esetleg modernizálni szeretnénk a konyhai eszközparkot, akkor felmerülhet, hogy egy Gorenje főzőlap kerüljön a régi helyére. Mit tud ennek a márkának a főzőlapja?

Elsőként, a Gorenje főzőlapok között találhatunk indukciós és üvegkerámiás főzőlapokat: a kettő hasonlóan néz ki, azonban nagyon különbözően működnek. Röviden összefoglalva: az üvegkerámia a főzőlap felületét melegíti fel, az indukciós lap pedig az edényt. Bármelyiket preferáljuk, a Gorenje főzőlapok között mindkét típus széles választékban megtalálható. A klasszikus, négy főzőzónás lapok mellett választhatunk kisebb méretet is, sőt némelyik a fehér színben is elérhető.

A legtöbb Gorenje főzőlap Bridge Zone funkcióval van ellátva, ami lehetővé teszi, hogy a hosszúkás, nagyobb edényeket két főzőzóna együttes vezérlésével használjuk. A PowerBoost teljesítményfokozat segíti a hőátadást, ezzel redukálja teszi a főzőlap melegítési idejét. A Gorenje főzőlap további funkciói is mind gördülékenyebbé és felhasználó-baráttá teszik az eszközt: az főzőlap érzékeli, amikor edényt tesznek rá, el van látva gyerekzárral, az időzítő pedig segít a főzés ütemezésében.

Sokak nem szeretik, hogy az indukciós lapok érintő kijelzőjének a kezelése nehézkes. A Gorenje modellek között viszont találhatunk olyat, aminek az irányító gombjai egy mélyített barázdában vannak, ezzel segítve a főzőlap ki- és bekapcsolását, programozását.