Macskafogócska: A Code the Robot. Save the Cat bevezet a programozásba.


Találtál egy aranyos macskát? Ennél többre nincs is szükség.

A Code the Robot. Save the Cat egy jópofa, programozós játék gyerekeknek, melyet a Learny Land szórakoztató oktatóalkalmazásokra specializálódott fejlesztői készítettek.

A feladat a buzgó, egy keréken guruló robot irányítása, aki mindenáron el szeretne jutni a macskához – útja során pedig a gyerekek megismerkedhetnek a programozás alapjaival és fejleszthetik a logikus gondolkodást.

A macska üldözése abban a pillanatban elkezdődik, hogy kiválasztjuk a megfelelő nyilakat, amelyek eljuttatnak a négylábúhoz. De figyelem! Ahogy teljesítjük a szinteket, a feladat egyre bonyolultabbá válik.

Ebben a játékban nincs nyomás, nincs kapkodás, ugyanis nincs óra. Mi több, a nyilak kiválasztása előtt kifejezetten ajánlott megállni – azáltal, hogy a gyerekek alaposan megnézik a pályát a döntés előtt, fejlődik a megfigyelőképességük.

A különféle szinteken sok érdekes dolog található, többek között macska alakú sütik, amelyeket robotunk elnassolhat – elvégre a logikus gondolkodáshoz sok energia kell. És ha végül eljutunk a macskához, robotunk szívmelengetően aranyos reakcióját öröm nézni.

A különféle programozási fogalmakat bemutató öt szigeten gyermekeink számos szinten tehetik próbára magukat, és segíthetnek robot barátjuknak eljutni a macskához. A Code the Robot. Save the Cat folyamatosan változó játékmenetével, szokatlan grafikájával és humorával fantasztikus választás a játékos tanuláshoz.