Konyha ötletek helykihasználásra


A konyhák többségében a háziasszonyok örök gondja a helykihasználás. Praktikus tárolóhelyek hiányában a rend fenntartása képtelenség. A megoldások hozzásegítenek a rend tartásához és még időt is megspórolnak a háziasszonyoknak. Ha tudjuk, hogy mit hol találunk, – hiszen feltételezzük, hogy mindig mindent a helyére rakunk vissza, – akkor pár másodperc alatt a főzéshez szükséges hozzávalókat is össze tudjuk szedni, illetve az asztalt is gyorsan meg tudjuk teríteni. A rendszerezésekkel, sokkal kényelmesebbé tehető a konyhai tevékenység.

Tárolóberendezések közül kétség kívül a sarokmegoldások a legpraktikusabbak, hiszen rengeteg tárolóhelyre tehetünk szert. A tepsiknek és a tálaknak akár a tűzhely alatt elhelyezett fiókban is készíthetünk helyet. Sokan nem teszik meg, de még a mosogató alatt elhelyezett szerelvényeknél is ki lehet alakítani egy kis tárolóhelyet, ahol a mosogatószert, adott esetben a mosószert is lehet tárolni. Akik nem szeretik, ha szem előtt van a szemetes, azok nyugodtan készíthetnek a szekrényben is helyet neki, így már biztosan nem kell mindennap a szemetest nézegetni. A fűszeres polc örök kérdés a háziasszonyoknak, hiszen nagyban függ a tárolóhely kapacitástól, hogy mennyi fűszert tudunk egyszerre praktikusan tárolni. A konyhai pultokon helyet foglaló kávéfőző és turmixgép szintén eltüntethető egy kis ajtóval.

 

Konyha tervezésnél nem mindegy mennyi hely áll rendelkezésre, de a Maxi Börze webáruházban több megoldást is találhat helykihasználásra. Az áruházban a konyhai elemek teljes tárháza áll a háziasszonyok rendelkezésére, hogy megvalósítsák álmaikat. Állószekrények, sarokelemek, alsó és felső egy vagy akár több ajtós rendszerek kialakításában is segítséget nyújtanak a webáruház munkatársai. A kínálatban megtalálhatók az ajtós és fiókos kombinációk. Még olyan mosogató alatt elhelyezhető szekrényt is találunk, amely két fiókkal is rendelkezik. Az alsó elemek közül választhatunk kettő, három vagy akár 4 fiókos szekrényeket is, ez szintén attól függ, hogy mennyi mindent kell elraknunk a kíváncsi szemek elől.