Ezért nevetnek olyan édesen a kisbabák.


A kisbabák életünk legjobb dolgai, amikor valakinek gyereke születik, a legnagyobb boldogság éri a Földön! A gyermekáldás szó szerint áldás, és egy csoda, az, hogy két ember szerelméből születik egy új ember: gyönyörű dolog, minden nehézségével együtt! Na de ami még megmelengeti a lelkünket az az, amikor a pici baba felnevet.  

A Kisbabák nevetése azért is különleges, mert kilégzés és belégzés közben is tudnak nevetni, és csak a korral billen el a mérleg nyelve a kilégzéshez köthető nevetéshez, mely felnőtt korban kizárólagossá válik. A pici babák tehát sokkal de sokkal többet nevetnek mint a felnőttek.

A hangképzéssel vonható össze ez a jelenség: ugyanis ahogy a gyermek elkezdi a beszédképzést, egyre jobban elveszti a nevetés képességét belégzéskor. Azt figyelték meg a kutatók, hogy a majmoknál is megfigyelhető, hogy mindkét módon képesek nevetni. Az evolucionizmus hívői szerint itt is látszik a fajok közti hasonlóság – szerintük az ember akkor “szokott át” a kilégző nevetésre, amikor megtanult beszélni, és ezzel feljebb lépett a ranglétrán. Ez azonban csak egy hipotézis, lehetséges, hogy a beszédhez köthető ez a dolog, de ez nem bizonyítja, az evolucionizmus helytálló voltát.