Ezért béreltem mini buszt, mikor a rokonság hozzánk látogatott:


A vidéki rokonainkat egy évben nagyjából egyszer látjuk. Ilyenkor sokkal jobban megéri nekik, ha több órás autózás helyett vonatra ülnek Békéscsabán, majd leszállnak Budapesten. Viszont mint mindannyian tudjuk egy vonatút, egy forró nyári napon több mint kellemetlen: ilyenkor ugyanis jóformán megfő az ember a kabinokban, hozzátapad a mocskos üléshez stb.

Nekünk csak egy 5 személyes személyautónk van, így amikor jöttek a rokonok, béreltünk egy 7 és 9 személyes kisbusz járművet az Autókölcsönző Klubtól.

A mini busszal egyszerűen tudtunk közlekedni az alatt a 2-3 nap alatt, amíg nálunk voltak a rokonok, és nem kellett a forróságban a tömegközlekedést használnunk. Minden programra a járművel mentünk, így egyszerűen, és mobilisan tudtunk közlekedni, annak ellenére, hogy sokan voltunk. Mindemellett az sem volt hátrány, hogy kényelmesen utazhattunk – hiszen mindannyian tudjuk, hogy egy forró nyári napon milyen kellemetlen a buszon hánykolódni a tömeggel, vagy épp a metróban szorongani. A metrós utazást egyébként is megnehezíti az, hogy a 3-as vonalán felújítások zajlanak.