Egy felújítás nagy port ver fel, ha nincs szelepes szájmaszk


Bármennyire is leleményes a cím, valójában tényleg erről van szó. Az otthoniakkal futottunk bele ebbe, a lakás felújítása révén. Egy ilyen művelet eleve nem egynapos mulatság, de azt észrevettük, hogy a folyamatot csak még inkább nehezíti, a felszabaduló, sűrű por.

Ezért elkezdtük kutatni az internet tengerében, hol találunk védelmet a por ellen, ezen belül is szelepes szájmaszkot. Bár találtunk több helyet, de aztán az Elit Safety webáruházánál horgonyoztunk le, ahol szelepes szájmaszk több típusban is rendelkezésre állt. Elsősorban, mert egyszerű a tartalmat áttekinteni, nem feleslegesen részlet gazdagok a leírások. Legfontosabb számunkra az volt, hogy a maszk szeleptechnológiájának köszönhetően minimálisra csökkenti a hőt és a párát belül, így a munka során végig könnyedén tudtunk lélegezni benne. Hűvös időben kellett dolgoznunk állandó fűtéssel, ezért az említett légzőszelepnek köszönhetően nem párlott be az eszköz egész idő alatt.

A szelepes szájmaszkot úgy fejlesztették ki, hogy mindannyian az arcunkhoz tudtuk igazítani, bárki viselte, hála az állítható orrcsipesznek, amitől a maszk gyakorlatilag hermetikusan tud zárni. A szelepes szájmaszk arclapjait egynél több almalommal is tudtuk használni, ami a mi esetünkben nagyon ideális volt egy hosszas felújítási munka során. Eközben zavartalanul lélegeztünk benne, mivel végig nem tömődik el semelyik részén, így elválaszt minden szennyeződéstől. Minden ilyen típusú munkálathoz elengedhetetlen kelléknek gondoljuk, mert az állandó por nagyon irritáló és káros. Ha belevágsz: Elit Safety, szelepes szájmaszk!