Biztonságos kerítés gyermekek mellett is


Ahol gyermekek vannak egy családban, vagy intézmények udvarán, ott a kerítés választás szempontjai között a prioritás a gyermekek védelme kell, legyen. A kisebb gyermekek ugyanis előszeretettel dugják a fejüket a kerítés lécek vagy rácsok közé, ami egyszerre lehet baleset veszélyes, nem beszélve arról, ha át is férnek rajta, és ki tudnak menni.

Ezért ki kell emelni a kerítés sűrűségének fontosságát. Egy bölcsőde vagy óvoda udvarának elkerítése során erre kiemelten figyelni kell, hiszen, ha egy gyermek át tud mászni a kerítésen, el is tűnhet, vagy el is rabolhatják. Tehát látható, hogy egy olyan egyszerűnek tűnő kérdés is, mint a kerítés, jogi következményeket vonhat maga után gondatlan vagy felelőtlen megoldások esetén.

De egy családi ház körül ez ugyanolyan fontos, ahol a gyerek a kertben játszik, ott sem szerencsés, ha ki tud mászni az utára. Továbbá fontos a megfelelő magasságú kerítést kiválasztani. Itt a minimum 1 méteres magasság a mérvadó. A keritesland.hu oldalán érdemes körülnézni a táblás típusok között, melyek széles méretskálával rendelkeznek, akár a 2430 mm-es magasságot is elérik. Ezek mellett pedig fontos kerülni a kiálló elemeket, hogy az esetleges sérüléseket kiküszöbölhessük.

A keritesland.hu oldalának kínálatában erre is figyeltek, a táblás típusok között érdemes böngészni, melyeket sokan választanak óvodák vagy játszóterek elkerítése céljából is. A védelem szereptét nem lehet eléggé hangsúlyozni, főleg, ha gyermekeink védelméről van szó! Válasszunk ezért felelősségteljesen és átgondoltan.