Az óvodai udvari játékok használatának a fejlesztő hatásai


A mai gyerekek átlagosan napi hét órát töltenek elektronikai eszközök, például televízió, táblagép, laptop és telefon előtt. Tagadhatatlan, amit a statisztikák mutatnak – a mai gyerekek az aktív, szabadtéri játékot ülő életmódra cserélik, ami súlyos következményekkel jár egészségükre és általános jólétükre nézve.

Ha Ön is olyan, mint a legtöbb szülő, valószínűleg már tudta, hogy gyermekei több ébren töltött órát fordítanak a képernyőidőre, mint a szabadtéri játékra. Az aktív gyerekek számának csökkenése egyre inkább a befolyásos emberek és a médiák középpontjában áll. Az ovisok esetében az óvodai udvari játékok tudnak javítani ezen a statisztikán és még további csodás előnyöket is biztosítanak.

A legtöbb szülő egyetértene abban, hogy azt szeretné, ha gyermekei testileg egészségesek, kiegyensúlyozottak, függetlenek és együttérző egyének legyenek. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ezeknek a tulajdonságoknak a legjobb módja az lenne, ha arra ösztönözné őket, hogy több időt töltsenek a szabadban és ha az óvodában is erre tennének hangsúlyt az óvodai udvari játékok használata által?

Ha arra bátorítjuk a gyerekeket, hogy több időt töltsenek a szabadban és távol a technológiától, az javítja testi jólétüket, és segít javítani érzelmi és intellektuális egészségüket is. Legyen szó kirándulásról egy természeti ihletésű parkba, vagy játszásról óvodai udvari játékokkal, tagadhatatlan a szabadtéri játékok és a képernyő elől való napsütésben való kilépés előnyei.

A szabadtéri játéknak a gyermekek fejlődésére gyakorolt előnyei széleskörűek, mind kora gyermekkorban, mind iskoláskorban. Az óvodai udvari játékok rendszeres használata közvetlenül befolyásolja a gyermekek súlyát, fizikai erejét és betegségekkel szembeni leküzdési képességét. Azok a gyerekek, akik korai életéveikben sok aktív időt töltenek a szabadban, általában az életkor előrehaladtával rendszeresebben mozognak. Az ovisok óvodai udvari játékának ösztönzése elősegíti az egészséges hozzáállás kialakítását az energikus felnőtt életmód fenntartásával kapcsolatban.