Az okosablak több, mint egy okosredőny


A házak intelligenssé tétele több, mint néhány háztartási gép automatizálható hálózatba kötése!

A valódi okosotthon egyszerre funkcionális, biztonságos és kényelmes. Ennek pedig szerves része a kintről érkező természetes és mesterséges fény mennyiségének szabályozása.

A fényszabályozás kiemelten fontos a komfort szempontjából

Az, hogy a belső térben, illetve a lakáshoz, családi házhoz tartozó okoslámpákat központilag, pláne a távolból, telefonról is vezérelhetjük, az okosotthonok hétköznapi funkciói közé tartoznak.

De mit tegyünk akkor, hogy tőlünk független fényforrások (nap, hold, utcai lámpák, autóforgalom) nappal vagy éjjel zavarnak minket?

Persze, ha éjszaka kel fel a nap, akkor azt amúgy is érdemes ébren megcsodálni, ám minden más esetben valamilyen megoldást használunk a zavaró fények kiszűrésére. Vagy ellenkezőleg, a villanyszámla csökkentése érdekében igyekszünk minél több természetes fényt beengedni.

Az okosablak elődje az okosredőny volt

Az olyan redőnyök, amelyek a lakók távollétében, rugalmas időpontokban automatikusan záródnak vagy nyílnak, számos előnnyel járnak.

Az okos redőnyök kényelmesen vezérelhetők az egész házban, akár automatizáltan is, és hozzájárulnak a biztonsághoz: hosszabb távollét idején imitálhatják azt, hogy valaki a lakásban tartózkodik.

Az se utolsó szempont, hogy manapság egyre több vihar jár jégesővel – ha nem tartózkodunk otthon, az okosredőny képes lehet elejét venni a viharkárnak.okostelfon és okosotthon

Az okosablak messze több mint egy okosredőny

Az okosredőnyt továbbfejlesztették a következő szintre: ez lett az okosablak. A Mirabilis Home által ajánlott megoldás mindent tud, amit egy „hagyományos” okosárnyékoló rendszer: távoli, vezeték nélküli redőnymozgatás bejutó fénymennyiség szabályozása, stb.

Ennél azonban jóval szélesebb a funkciókínálata, hiszen ablakról beszélünk: képes érzékelni az esőt, az UV mennyiségét, a törést vagy akár a behatolási kísérletet is.

Legyen szó akár a lakóhelyéről, akár nyaralójáról, vagy éppen rövidtávú kiadásra szánt ingatlanáról, egy okosablak elképesztő módon képes növelni a komfortot és a biztonságérzetet!