Az ember társasága


Az ember társasági lénynek lett teremtve, hogy megossza embertársaival javait ,szeretetét, tudását, környezetét. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy bárkinek bármit odaadunk, de ha kialakul egy baráti, vagy üzletileg egy jó kapcsolat, akkor elkezdünk közösen álmodozni tervezgetni.  Az álmokból konkrét tervek lesznek, melyeket fontos mindenki képességéhez, lehetőségéhez szabni. Különösen igaz ez, ha cégalapítás van kitűzve célként. Igyekezzünk minden lehetőséget közösen és alaposan áttanulmányozni, hogy a későbbiekben ne adódjanak konfliktusok, de legalábbis minél kevesebb.

De hát különbözőek vagyunk és szinte biztos, hogy lesznek pontok, melyeken nem értünk a végbe menőkig egyet. Ilyenkor a kompromisszumkötésre kell sor kerüljön, hogy a cél szentesítse az eszközt. A cégalapítás, társaságok “szentesítése” gondterhes időszak tud lenni,  ezért fontos, hogy bármilyen gond is ágaskodik, mi a célt tartsuk szem előtt, hogy egymás társasága a jónak a forrása lehessen.

De ha mégis úgy alakulna, hogy a cégalapítást úgy látjuk, hogy túl nagy falat lenne számunkra, ne legyünk félénkek sem visszalépni!