Ahol pár óra alatt bejárhatjuk a világot: Klagenfurt, Minimundus


Ausztria Karintia tartományában járva mindenképp látogassunk el Klagenfurtba, a Wörthi-tó partján fekvő izgalmas Europaparkba! Az itt található Minimundus, azaz mini világ felkínálja nekünk egy világkörüli út tömörített élményét, néhány órába foglalva.

A világ különböző híres épületeinek kicsinyített, egészen pontosan 1:25 arányú mása található meg itt, ráadásul az építők még arra is gondoltak, hogy lehetőségeikhez képest ugyanabból az anyagból építsék meg a maketteket, ami az eredeti épület anyaga. Ezért van homokkőből, vulkáni bazaltból, acélból és mészkőből épült modell is. Megcsodálhatjuk az Eiffel-torony, a Big Ben, a Taj Mahal, a pisai ferde torony, a Sydney operaház, a new yorki Szabadság-szobor, és többek között a londoni Tower makettjét is a világ szimbolikus jelentőségű, világhírű látnivalói között.

Külön öröm magyarként, hogy a budapesti Mátyás-templom is megtekinthető a Halászbástyával. Mivel azonban Ausztriáról van szó, a látnivalók zömét az ott levő nevezetességek teszik ki, mint például a bécsi Stephandsdóm, a kismartoni Haydn-templom és a heiligenbluti templom. Érdemes ellátogatni, felejthetetlen élményt tartogat a számunkra, és a gyerekek is élvezhetik a makettek között közlekedő modellvonatokat!