A tibeti bolt izgalmas lakberendezési ötletei


A tibeti lakberendezés fontos elemei a színesre festett bútorok mellett a hangtálak. Ezek nem csak látványosak, hanem van egy érdekes tulajdonságuk is, melyet nem mindenki ismer. Ezeknek a hangszereknek a különös éneklő zengése mellett olyan tulajdonságuk is van, melyet kevesen tapasztaltak meg eddig még.

Amikor valami különlegességet szeretnénk a szobába, akkor a képek és bútorok, netán egzotikus szőnyeget jutnak elsőre eszünkbe, holott sok minden más is jellemző a keleti lakberendezésre, mely itthon is egyre népszerűbb. A kinti mindennapi bútorok nem mindig és nem mindenhová felelnek meg egy a nappalinkba, ám pár apró trükkel egy átlagos berendezésű szoba is tibeti varázslatot kap.

A hangtál nem csupán egy szép és hangsúlyos dísz, hanem hangszer, melynek zengése érzelmileg és fizikailag is megkönnyebbülést hozhat, ezzel ellazítva bennünket minden szinten. Régebben talán kevesebb stressz volt, mint a mai rohanó világban, ám a megoldások mit sem változtak.

Kevesen tudják, de a hangtál vízzel is használható.

A beletöltött víz a megkongatások nyomán átveszi a 7 fém rezgését és később is megőrzi. A  hanggyógyászatot a pszichológia is ismeri: egyes speciális frekvenciák képesek hatni az idegrendszerre, lazítanak és kellemes érzéssel töltenek el.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a víz szervezetünkre gyakorolt hatása javítható, ha azt egy tibeti hangtál segítségével töltik fel. A víz különös anyag, az élet alapja, mely megtartja az emlékezetet. A rezgéseket azért vagyunk képesek jól befogadni, mert az emberi test 80%-a víz, ez pedig különösen jól továbbítja a hangenergiát testünk minden porcikáját képes átjárni.

A hangtál belsejében a víz különösen viselkedik

Amikor egy hangtálat körkörös dörzsöléssel zengetnek, a keletkező hang rezgéseket idéz elő a tál körül. Ennek eredményeként a beleöntött víz is vibrálni kezd, ahogy a hanghullámok áthaladnak rajta. Először a peremek mentén, majd végül mindenütt, mintha forrna. Az így létrejövő körkörös rezgés, hullámzó mozgás nem csak a vízcseppek kipattanását okozza a vízből, hanem gyengéd, sustorgó hangot is kelt, mely esőcseppekhez hasonlít.

Természetesség a szobában

Az organikus és természetes zajok, például a hangtálban lévő víz által keltett hangok hallgatása segíthet csökkenteni a stresszt. Ez egy kis koncentrációt is igényel, hogy a zengésben a víz hangját is külön tudjuk választani. Már maga ez a figyelem is kikapcsolódás. Ezért a hangtálat a szoba olyan részén kell tartani, ahol könnyedén hozzáférünk és ahol elég teret tudunk adni. Ne rakjuk körül értelmetlen kacatokkal.

Sokan úgy vélik, hogy a tibeti hangtál segítségével zengetett vízből való ivás különleges előnyökkel jár, erősítheti a szervezet ellenálló képességét. Természetesen előtte nagyon alaposan ki kell mosni, fertőtleníteni a tálunkat, mivel a kovácsolási eljárás során sokféle ipari vegyi anyaggal került kapcsolatba. Mi nem javasoljuk.

Tibeti szaküzlet

A Karmaguru Tibetshop nem csak bútorokat, selyemképeket, vagy párnákat kínál a természetes kikapcsolódáshoz, hanem eredeti, kézzel kovácsolt zengőtálakat is.