A sávroló egyedi, modern és praktikus árnyékoló


A sávrolót nevezik zebrarolónak is, tekintve a megjelenését. A szövetén párhuzamos csíkokban váltják egymást az egyforma szélességű fényáteresztő és sötétítő sávok. Innen ered a sávroló elnevezése is.

Ez egy kifejezetten esztétikus megoldás is a rolók világán belül, hiszen egyfajta hangulati elemként is funkcionál, mint árnyékoló típus. A sávroló a fényjátékával különös hangulatot képes teremteni egy adott térben. A csíkok egymáshoz viszonyított helyzetének változtatásával szabályozható a beáramló fény mennyisége is.

A sávroló anyagát fel lehet tekerni a tokjába, így lehet felhúzni, például kézi gyöngylánc működtetésével. Egyszerűen kezelhető és esztétikus a megjelenése is. A sávrolók előnyei közé tartozik, hogy nagyon kis helyet foglalnak, mivel az anyag a tokba tekerhető fel a hengerre. Sávrolókat lehet kész és egyedi méretben is rendelni, anyagainak és színeinek választéka is egyre bővül, tekintve növekvő népszerűségüket. A sávos szerkezetnek köszönhetően még kreatívabban szabályozható a beérkező fény mennyisége.

Ezzel együtt egy speciális hangulatot is teremt azokban a terekben, ahol ezt alkalmazzák az árnyékolás megoldására. A jobbotlet.hu oldalán feszítődamilos rögzítésű kiszerelésben kapható, ami lehetővé teszi, hogy a bukó-nyíló ablakok buktatott állapotában is megfelelően igazodjon az ablak üvegfelületéhez. A gyöngylánc működtetésnek köszönhetően pedig könnyedén tudjuk a vásznat fel és le mozgatni, így a fényáteresztő és a teljesen zárt valamint nyitott állapotot igény szerint fokozatosan beállítani.