A műfű előnyei és hátrányai


Az, hogy van egy szép zöld gyep a kertben alapvetően megváltoztatja a hangulatunkat, amikor időt töltünk kint az udvaron, a zöld amúgy is nyugtató hatással van ránk, hát még akkor, ha a szabad ég alatt vesz minket körbe ez a szín a millió gyönyörű árnyalatával.

Azonban amilyen harmonikus a természet olyan zordon és ellenséges is tud lenni, ha arra kerül a sor, hogy rendben kell tartani, szabályokat kell állítani. Sajnos a növények is képesek a ziláltságra, ahogy maga a fű is, ha nem tartjuk karban, ha nem nyírjuk rendszeresen, ha nem vetjük el a magot újra és újra, akkor sajnos idővel elcsúful, rendetlenné válik.

Itt nyer értelmet a műfű iránti nagy érdeklődés, mely napjainkban csak nőttön-nő. Bár az emberek manapság nagyon vágynak arra, hogy természetes dolgok vegyék őket körbe, nagy népszerűségnek örvendenek mondjuk a szobanövények is, de mégis egyre többen válasszák a kertekben a műfüvet. Ennek oka a fentiekben foglalható össze, illetve a műfű mellett pozitívumként említendő, hogy tartós, akár tíz évig is sértetlenül, szépen díszíti a kertünket, illetve számos pozitív tulajdonság között szerepel az is, hogy a ma gyártott darabokon alig látszik, hogy nem igazi.

Annyira sokféle műfű típus található már a piacon, hogy kedvünkre válogathatunk színezés és szálhosszúság tekintetében. Sok helyen kevert szálasan és eltérő szálhosszúsággal készülnek a gyeptéglák, hogy ezáltal is hajazzanak a természetes gyepre. Az ilyen műfüvek esetében messziről aligha mondható meg, hogy nem igazi, magról vetett fűvel van dolgunk.