A lakóparkokról általában


A lakópark kifejezés, hogy valójában mit is jelent? Lényegében egy lakóközösséget jelent, ahol egy összefüggő, valami/k által körbehatárolt kisebb, nagyobb házakból, és lakásokból áll össze. A határ lehet kerítés, ami tényleg le zárja a ki-be mászkálást is az illetéktelenektől, valamint egy elszeparáltságot is ad a külterületektől, így a biztonság érzete is nagyobb szokott lenni az embernek a lakóparkokban, főleg ott, ahol 24 órás biztonsági szolgálat is van. A határ lehet akár egy erdős terület is, vagy az is adhat egy fajta elkülönítettséget, hogy a házak jellege teljesen más, mint az azokat körbevető összes többi.
A házak méretét tekintve sincs egy közös megfelelő. Van, ahol 4-6 4 emeletes ház ad ki egy kisebb lakóparkot, de van, ahol 30-40 2 szintes házak, vagy ikerházak alkotnak egy lakóparkot.
A házak típusa is nagyon eltérő. Vannak sok, akár 30 lakásból álló házak, modern kivitelezésben, és vannak kicsit “régebbinek” mondhatóak, mediterrán hangulatúak, amerikásak, ikerházak, családi házak luxus külsővel, és ez a sor még hosszan sorolható.
A lakóparkok egy dologban hasonlítanak egymásra, hogy egy kis falura emlékezetnek bennünket, ahol összetartás, közös célok, és közös témák vannak állandóan.