A Kabiri szőnyegház különleges perzsa szőnyegei


A Kabiri szőnyegház különleges kézzel szőtt, szőnyegeket forgalmaz, országunk egyik legnagyobb perzsa szőnyegáruháza jelenleg. A kézzel készült szőnyegek mellett gépi, és kevert technikával készült darabokat is forgalmaznak.

Minden keleti szőnyeg különleges, nem csak a technika miatt, hanem azért is, mert olyan kulturális hátteret hoznak magukkal, mely számunkra, nyugati emberek számára rendkívül különleges. Az etno hangulatú otthonok alapjai lehetnek ezek a szőnyegcsodák, főleg, ha kombináljuk őket természetes anyagokból készült bútorokkal, rojtos-bojtos dekorációkkal.

Sokan nem is tudják, de a perzsa országokban, a mai napokban is a szőnyegek szerepe nagyon jelentős. Például sok helyen külön rituálé épül a szőnyegek tisztítása köré. A legtöbb helyen nincsenek is igazán ülőbútorok, hanem helyettük a szőnyegeken ülnek, ezeken is ágyaznak meg este, egy vékony matraccal.

Azok számára, akik perzsa szőnyeget szeretnének vásárolni, érdemes ellátogatniuk a Kabiri szőnyegházba, mivel itt iráni, afgán, illetve pakisztáni szőnyegeket is forgalmaznak.