A cégek kezdete


Ha egészen visszamegyünk az időben, láthatjuk, hogy régen is ugyanaz volt a rendszer, mindenki azt csinálta, amihez értett és azt forgatta át úgy, hogy a megélhetéshez szükséges dolgok meglegyenek. Volt, aki tehenekkel foglalkozott, volt, aki boltban eladott, volt, aki a város irányítását intézte, volt, aki mindent megoldott “home made” módon. Lényeg a lényeg, hogy mindenki a maga módján ezekből hozott ki valamit, amit vagy pénzre cserélhetett, vagy csereüzletre bocsáthatott. Aztán, ahogy ment előre az idő, ment előre a technika is, és szükségessé vált, hogy azok az emberek, akik egy dologhoz értenek, azok társuljanak és cégalapításba vágjanak.
Hogy valójában mit is jelentett a cégalapítás? Annak idején ennek tényleg az elsődleges célja az volt, hogy még hatékonyabban mehessen a munka, így még gyorsabb legyen az előállítása a termékeknek.
Mára már a cégalapításnak, mint papírmunkának elsősorban jogi okai vannak, de mindenképpen érdemes a vállalat motivációit is helyre tenni a kezdetekkor, hogy miért szeretnénk társulni. Így aztán bármilyen gubanc is jönne közbe a cég életébe, akkor is mindig visszaemlékezhetünk, hogy mi is az alapunk.